سیم نایلونی

سیم نایلونی

سیم نایلونی چیست

احتمالا در برق کشی ساختمان‌ها با سیم نایلونی مواجه شده‌اید، در واقع سیم نایلون یکی از پرکاربردترین سیم‌های موجود در برق کشی ساختمان‌ها است. اصولا از این نوع سیم و کابل برای انتقال جریان برق از یک مکان به مکان دیگر استفاده می‌شود. اساسا شرکت‌های تولید کننده، آن را در انواع و اندازه‌های مختلفی تولید و روانه بازار می‌کنند؛ به همین دلیل در صنایع مختلف و یا فعالیت‌‎های تجاری به وفور آن را مشاهده خواهید کرد. این سیم‌ها به رنگ سفید و دولایی هستند، که این دو لایه به‌هم چسبیده شده‌اند. 

 

اصولا رسانایی الکتریکی این سیم‌ها بسیار فوق العاده است و بیشتر در جهت تامین روشنایی یک محیط مورد استفاده قرار می‌گیرد. اساسا برای هادی این نوع سیم‌ها از فلز مس استفاده می‌شود و همین مسئله موجب می‌شود که از رسانایی بالایی بهره ببرد. روی هادی این سیم‌های نایلونی یک روکش پلاستیکی سفید نایلونی قرار دارد. گفتنی است که ضخامت‌های متفاوتی برای این سیم در نظر گرفته می‌شود، زمانی که ضخامت سیم کم باشد از انعطاف بیشتری بهره‌مند خواهد بود. در واقع باید بدانید دولایی بودن این سیم‌ها به این منظور است که یک لایه آن‎ها را به فاز متصل می‌‎کنند و لایه دیگر را به نول متصل می‌کنند.

خرید انواع سیم و کابل از تسلا

کاربرد سیم نایلون

همان گونه که قبل‌تر اشاره کردیم بیشترین کاربرد سیم نایلون برای در سیم کشی ساختمان‌ها است. در کل این سیم‌ها را در محیط‌هایی مورد استفاده قرار می‌‎دهند که فشار مکانیکی بسیار کمی وجود دارد؛ برای مثال سیم‌های نایلونی را به وفور در محصولات الکتریکی قابل حمل مورد استفاده قرار می‎دهند. کاربردهای گسترده‌ای که سیم‌‎های نایلونی دارند باعث شده است که در بازار و بیشتر الکتریکی‌‎ها به فروش برسند. در سیم‎ کشی‌های ساختمانی همچون ساختمان‌های اداری، تجاری، مسکونی، دولتی و … از سیم نایلون استفاده می‌شود.

 

کاربرد دیگر انواع سیم‌های نایلونی داخل وسایل و لوازم برقی است برای مثال استفاده از این سیم در محصولات برقی همچون لوستر بسیار مقرون به صرفه خواهد بود. از آن جایی که لوسترها به مصرف برق بسیار زیادی احتیاج ندارند، می‌توان از سیم‌‎های نازک نایلونی استفاده کرد؛ لذا این سیم‌ها می‌توانند این میزان جریان برق را برای روشنایی تامین کنند. در حالت کلی در هر مکانی که به انعطاف پذیری بالا و یا انتقال جریان‌های کم احتیاج باشد می‌توان از سیم‎‌های نایلونی بهره گرفت. گفتنی است که در محیطی که از این سیم‌‎ها استفاده می‌‎شود باید کمترین فشار و آسیب به سیم برسد؛ چرا که انواع سیم نایلون بسیار ضعیف و ظریف هستند.    

آشنایی با سیم نایلونی

ویژگی و مشخصات سیم نایلونی

جنس هادی که برای سیم‌های نایلونی استفاده می‎‌شود از فلز مس است، به همین دلیل رسانایی بی‎‌نظیری دارند. فلز مسی که برای تولید هادی سیم نایلون استفاده می‎‌شود از مس آنیل شده است؛ ناگفته نماند که هادی این سیم از فلز آلومینیوم هم ساخته می‌شود. پس از آن هادی با یک روکش و عایق از جنس PVC پوشانده شده است. انعطاف پذیری سیم‌های نایلونی بسیار بالا است چرا که یک نمونه از سیم‎‌های افشان است و سیم‎‌های افشان کاملا منعطف هستند. گفتنی است که سیم‌‎های نایلونی از از دو لایه به‎هم چسبیده ساخته شده‌اند، که یکی از آن‎‌ها را به نول و دیگری را به فاز متصل می‌‎کنند.

 

توجه کنید که سیم‌های نایلونی ساخته شده بسیار ضعیف هستند، حتی ضعیف‌تر از سیم‌های برق به همین دلیل در مصارفی که به جریان برق بالا احتیاج است، کاربردی ندارند. روکشی که برای این سیم استفاده شده است از الیاف مصنوعی نرم است، که خاصیت کشسانی و استحکام بالایی در آن‎ها دیده می‎‌شود. روکش این سیم در برابر پارامترهای مختلفی همچون مواد شیمیایی و آب و … مقاومت بسیار بالایی دارد و در عین حال از فرسایش کمی هم برخوردار خواهد بود. اندازه و سایز این سیم‎‌ها بسیار مختلف است و معمولا در حلقه‌های صدتایی روانه بازار می‎‌شوند.     

سایز بندی سیم نایلونی

سیم نایلونی که تولید می‌‎شود در ابعاد و اندازه‌های مختلفی به دست مشتریان می‌‎رسد برای مثال این سیم‌ها از سایز 7*1 و تا سایز 16*7 آن‌ها را تولید می‎‌شوند. در واقع این سیم‌ها دارای متراژ یک متر به بالا هستند بنابراین در بسیاری از کاربردها مورد استفاده قرار می‎‌گیرند. برخی سایزهای دیگری که برای سیم‎‌های نایلونی وجود دارد 2×0.5، 2×2.75 ، 2×1، 2×1.5 و 2×2. 5 هستند. می‎‌توانید بر حسب نیازتان این مدل سیم را در اندازه و ابعادهای مختلف از مغزه‌های الکتریکی و یا فروشگاه‌های معتبر تهیه کنید.

برندهای تولید کننده سیم نایلونی

خوب است که برندهای برتر تولید کننده سیم نایلونی را بشناسید. در واقع شرکت‌های زیادی در جهت تولید این سیم‌ها فعالیت می‌کنند و توانسته‌اند که موفقیت‎‌های زیادی را به دست بیاورند. برندهای تولید کننده سیم‌های نایلونی این سیم را با کیفیت‌های متفاوتی روانه بازار می‎‌کنند، معمولا هر برندی که بیشتر به فروش برسد، یعنی محبوبیت بالایی نسبت به سایر برندها دارد. معمولا میزان رضایت مردم و میزان کیفیت محصولات موجب می‎‌شود که یک برند به عنوان برندی برتر شناخته شود.

 

برخی از برندهای شناخته شده عبارت‌اند از خراسان افشار نژاد، سیم و کابل سیمکو، صنایع سیم و کابل همدان، سیم و کابل البرز، سیم و کابل مغان، سیم و کابل کرمان و … در واقع تمام این شرکت‌ها از کیفیت برتری برخوردار هستند چرا که از دستگاه‌ها و ماشین آلات بسیار به‌روزی استفاده می‌کنند و در طول سال‌های متمادی توانسته‌اند تجربه‌های زیادی به دست بیاورند. می‎‌‌توانید انواع سیم نایلونی را با یکی از این برندها انتخاب و خریداری کنید و از کیفیت آن لذت ببرید.   

برندهای معتبر تولید کننده سیم نایلونی

جنس و ساختار سیم نایلون

لازم به ذکر است بدانید که در ساختار سیم نایلونی یک هادی و یک عایق دیده می‎‌شود، که جنس هادی آن می‎تواند از دو فلز آلومینیوم و مس باشد،. زمانی که از مس برای هادی سیم‌های نایلونی استفاده شود، میزان رسانایی سیم بسیار زیاد خواهد بود. مس استفاده شده برای تولید هادی این سیم از نوع تابیده آنیل شده خواهد بود که روی آن یک روکش پلاستیکی قرار گرفته است. روکش پلاستیکی به رنگ سفید است و در نهایت جنس عایق این سیم از پی وی سی است. روکشی که در این سیم وجود دارد باعث می‎‌شود دو سیم که به فاز و نول متصل می‎‌شوند، به خوبی در کنار هم قرار بگیرند.     

سخن آخر

برای تهیه و خرید انواع کابل از طریق راه‌های ارتباطی مندرج در سایت سیم و کابل تسلا با ما در تماس باشید.🛒

 پیشنهادات و نظرات خود را درباره این مقاله به اشتراک بگذارید.

به روز رسانی شده در  28 شهریور 1402

11
دیدگاه‌های نوشته

*
*

    سیدعلی قادری 1401-03-28 پاسخ

    خیلی عالی بود

    عبدالرضا نظری 1401-03-29 پاسخ

    گروه واتساپی هم دارید؟

    منصور روزبه 1401-04-02 پاسخ

    مشاوره آنلاین از چه طریقی صورت می گیره؟

    علی محمد قاسمی 1401-04-15 پاسخ

    سلام عالی بود

    علیرضا عبدی 1401-04-16 پاسخ

    میشه مطلب رو توی وبلاگ خودم بزارم؟

    مجید گلپایگانی 1401-05-02 پاسخ

    آدرس دفترتون کجاست

      barekat 1401-05-03 پاسخ

      آدرس: لاله زار جنوبی، کوچه ملانوروزی، پاساژ خندان، همکف پلاک۸

    وحید شریفی 1401-05-16 پاسخ

    مطلب خوبی بود همکار گرامی

      adminsimcabletesla 1401-05-25 پاسخ

      ممنون از نظرتون

    میثم حیدری 1401-05-24 پاسخ

    خیلی خوشحالم که هستین

    میثم زاهدی 1401-07-09 پاسخ

    مثل همیشه عالی و کاربردی