در همین ابتدای کار لازم است بگوییم که در سیم کشی کولر انتخاب سیمها و تعداد آنها به سیم ارت موجود در ساختمان بستگی دارد. به عبارتی سیم کشی آن در صورت وجود سیم ارت باعدم وجود سیم ارت متفاوت خواهد بود. عدم وجود سیم ارت: در این صورت لازم است دو کابل که دارای ۴ سیم و ۲ سیم و ۵ عدد فیش را تهیه کنید. در این صورت کابل ۴ سیم را برای متصل کردن کلید کولر و جعبه تقسیم به کار ببرید و کابل دو سیم را برای جعبه تقسیم ساختمان و یا کلید کولر استفاده کنید.
وجود سیم ارت: زمانی که در ساختمان سیم ارت وجود داشته باشد بایستی از کابلی ۵ سیمه و کابلی ۳ سیمه بهره ببرید. برای متصل کردن جعبه تقسیم کولر و کلید آن از کابل ۵ سیمه استفاده کنید و برای اتصال جعبه تقسیم ساختمان و کلید کولر هم از کابل سه سیمه استفاده کنید.
برای انجام سیم کشی کولر آبی بایستی به رنگبندی سیمها توجه کنید یعنی سیمهایی به رنگ سبز یا زرد نشان دهنده سیم ارت هستند. اما گاهی اوقات رنگ سیم ارت متفاوت است یعنی تنها رگههایی از رنگ سبز یا زرد دارد. دو سیم به رنگ آبی و مشکی به کلید کولر وصل میشوند چرا که یکی فاز و دیگری نول است. برای تشخیص دو سیم فاز و نول از فازمتر استفاده کنید. سیم آبی برای پمپ، سیم قرمز برای کلید موتور، سیم مشکی یا قهوهای برای کلید دورتند و کند است.
🔥🔥بروزترین لیست قیمت🔥🔥
کلید کولر آبی همان صفحه یا جعبهای است که برای روشن و خاموش کردن کولر از آن استفاده میکنید. همانطور که گفته شد در این کلید با پنج سیم روبرو هستید که اتصال صحیح آنها تنها راه راه اندازی کولر آبی است.
1. کلید پمپ آب
یکی از این سیمها مربوط به کلید پمپ آب است. حتما میدانید که با استفاده از این کلید، بستر کولر گازی خیس میشود و هوای کولر خنک میشود. سیم این کلید اکثرا به رنگ آبی است.
۲. کلید موتور کولر
یکی از کلیدهای کولر آبی کلید موتور کولر میباشد. از این کلید برای روشن کردن موتور کولر استفاده میشود. در اکثر سیم کشیهای کولر ، این سیم را به رنگ قرمز خواهید دید.
3. کلیدهای سریع و آهسته
تقریبا تمام کولرهای آبی کند و سریع هستند و در جعبه کلید کولر دارای دو کلید مجزا برای این دو حالت میباشد. سیمهای مخصوص این دو حالت کولر معمولا در رنگهای مختلف تولید میشوند. بنفش، قهوه ای، سفید و… رنگهایی هستند که برای این دو سیم استفاده میشود و در هر کولر متفاوت است.
لینک منبع
🔥🔥بروزترین لیست قیمت🔥🔥
🔌 سیم و کابل کسری 🔌
در نقشه سیم کشی کولر آبی بهطور معمول دو عدد لوله برق مشاهده خواهد شد که جهت سیمکشی برق کولر ابی در آن مشخص میشود. سیم و کابل برق که برای نصب و راه اندازه کولر آبی نیاز است، اساساً از بین این لولهها رد خواهد شد و توسط فیش خاصی به یکدیگر متصل میشود. یکی از لولههای برقی معمولاً از جعبهتقسیم ساختمانی تا محل کلید کولر قرارگرفته میشود. لوله برق دوم نیز از کلید کولر ابی شروع میشود و از مجاور کانال کولر تا مکان نصب کولر آبی کشیده خواهد شد. مکان راه اندازی و نصب کولر ابی اکثراً بر روی تراس خانه یا پشتبام خواهد بود. سیم ارت ساختمان در کل سیمی است که به زمین وصل شده و از بروز برقگرفتگی و آسیبهای مختلف جلوگیری خواهد کرد.
سیم فاز نیز سیمی است که حامل جریانهای برقی بوده و سبب انتقال بارهای الکتریکی میشود. سیمهای نول اکثراً جریانهای برقی خروجی را از وسایل مرتبط به مولدها یا منابع مخصوص برگشت میدهند. سیمهای ارت، فاز، نول بهصورت کلی برای تشکیل مدارهای الکتریکی لازم هستند و بهوسیلهی لولههای برق موجود در جعبهتقسیم ساختمانها بهطرف کلید کولر ابی کشیده خواهند شد.
در این قسمت نیز سیمهای فاز به شکل مستقیم به کلید کولر آبی وصل شده و سیمهای نول به جعبه تقسیم و قسمت ترمینال نول در هدایت میشوند و همچنین قسمتی از سیمهای ارت، برای کلید دور تند و سیمهای کلید دور کند کولر ابی وجود خواهند داشت که درون لولههای برق دوم قرار میگیرند و بهطرف جعبهتقسیم ساختمان کشیده میشوند.
سیم کشی کولر آبی بایستی بر طبق نقشه سیم کشی به صورت صحیح و درست اجراء شود. در حقیقت کولرها در برندهای مختلفی روانه بازار میشوند اما به صورت تقریبی سیم کشی همه آنها یکی است یعنی مناسب با مدل و نوعی که دارند سیم کشی مشترکی دارند. اما توجه کنید که سیم کشی کردن موتور آنها احتمالا کمی متفاوت است. این نقشه گفته شده روی بدنه یا خود موتور رسم شده است و وجود این نقشه مزیتهایی به دنبال دارد:
» در وهله اول راهنمای خوبی برای پیادهسازی سیم کشی است.
» در وهله دوم در صورت مشاهده هر گونه خطا و مشکلی به راحتی میتوان که آن را شناسایی و رفع کرد.
در حقیقت انجام صحیح سیم کشی منجر میشود که کولر آبی عملکرد درست و مناسبی داشته باشد و در صورت هر گونه مشکلی سریع به آن پی برد و در جهت رفع آن اقدام کرد. پس برای این که نقشه صحیحی از سیم کشی کولر داشته باشید کافی است که نقشه ترسیم شده روی کولر یا بدنه را مشاهده کنید و دو لوله خرطومی را در نظر بگیرید و هدایت آنها را طبق نقشه انجام دهید. یک سیم کشی درست و صحیح که توسط یک شخص کاربلد صورت بگیرید در کوتاهترین زمان ممکن انجام میشود و در صورت بروز هر مشکلی، شخص به راحتی آن را برطرف میکند. بنابراین اگر میخواهید سیم کشی درستی داشته باشید بایستی آن را به یک شخص کاربلد بسپارید تا مشکلی بهوجود نیاید.
برای آشنایی با کلیهی سیمهای کولر آبی افراد باید در ابتدا با شیوهی سیم کشی کولر آبی، سیمهای داخلی در قسمت درونی دستگاه، سیم و کابلهای موجود در کولر و جعبه تقسیمی که در درون کولر نصبشده، آشنا شوند. سیم برق موتور کولر آبی بهطورمعمول در درون لولههای برق قرار میگیرد و در ضمن بین کلید کولر تا جعبهفیوز ساختمان قرارگرفته خواهد شد. در این قسمت از نقشه سیم کشی کولر آبی سه نوع رشته سیم به اسمهای فاز، نول و ارت قرارگرفته میشود دارد که سیمهای شماره ۲.۵ هستند.
لولههای برقی اساساً از کلید کولر تا جعبه تقسیم درون کولر راه خواهند داشت و معمولاً دارای پنج رشته سیم هستند. برای سیمک شی کولر ابی که از کلید کولر تا جعبه تقسیم درون کولر هدایت میشود، باید از کابل برق از جنس مفتول بهاندازهی ۱.۵*۵ استفاده نمود. پنج رشته سیم موجود در لولههای برقی دارای سیم نول، سیم کلید دور کند، سیم کلید برای دور تند، سیمهای مرتبط به پمپ کولر و انشعابی از سیم ارت هستند.
این پنج رشته سیم در ساختمانها گوناگون بوده چون بعضی از ساختمانها ممکن است دارای سیم ارت نباشند. بهطورکلی و بر اساس استانداردهای موجود، رشته سیم ارت باید به بدنه کولر ابی متصل شود و رنگ سیم ارت باید در همهجا مشابه هم باشد. رنگ سیم ارت بیشتر به رنگ زرد بوده و ممکن است اغلب خطهای سبزرنگ نیز در وسط سیم ارت وجود داشته باشد. اگر در درون جعبهتقسیم کولر آبی، جایگاه سیم ارت وجود نداشته باشد معمولاً سیم به شکل مستقیم به بدنهی کولر وصل شود و در غیر این صورت احتمال برقگرفتگی افزایش پیدا میکند.
🔥🔥میتوانید درباره کابل آلومینیوم هم مطالعه داشته باشید🔥🔥
بهصورت کلی اگر ساختمان مدنظر شامل سیم ارت باشد، برای سیم برق موتور کولر آبی، دو عدد کابل ۳ و ۵ مورد نیاز خواهد بود و همچنین برای وصل نمودن کابلها به یکدیگر از فیش مخصوص این کار باید استفاده کرد. اگر ساختمان موردنظر مجهز به سیم ارت نباشد میتوان برای سیمکشی برق کولر ابی از کابل ۴ (برای ارتباط برقرار کردن بین کلید و کولر آبی) و همچنین از کابل ۲ برای متصل کردن کلید کولر به جعبهتقسیم برق ساختمان بهره برد. اسم دیگر جعبه تقسیم در کولر آبی، ترمینال است و مکان جایگیری جعبهتقسیم اساساً بیشتر در درون بدنهی کولر ابی خواهد بود. وظیفهی اصلی ترمینال یا جعبه تقسیم کولر، برقراری ارتباطهای لازم بین خازن و پمپ و دستگاههای الکتروموتور دمنده است؛ در مجاور جعبه تقسیم اعداد و حروفی وجود خواهد داشت که برای خواندن نقشه سیم کشی کولر آبی و تعمیرات اساسی کولر آبی حیاتی است.
برای انجام فرایند سیمکشی کولر ابی در ابتدا لازم خواهد بود تا با کلیهی رنگهای سیمها آشنا شد. در مرحله نخست پیچهای جعبهتقسیم موتور کولر ابی باز شده و سپس بر روی جعبه تقسیم موتور کولر آبی ۳ کلمه¬ی انگلیسی مشاهده خواهد شد. کلمهی اول Hi بوده که به معنای دور زیاد است و رنگ آن بهطور عمده سیاه خواهد بود. کلمه دوم، کلمه Com بوده که به معنای سیم مشترک و رنگ آبی است. کلمهی سوم Lo بوده که مرتبط با سیم دور کند کولر آبی خواهد بود و رنگ این سیم نیز اکثراً قهوهای است.
سیمهای کابل ۵ رشتهای در کولر آبی نیز دارای دو سیم سیاه، یک سیم آبیرنگ، یک سیم قهوهای و یک سیم زرد (سیم ارت) هستند. سیمهای کابل سه رشتهای نیز شامل یک عدد سیم آبی برای اتصال سیمهای نول، یک عدد سیم سیاه برای متصل نمودن سیم فاز و یک عدد سیم ارت هستند. در قسمت زیر به معرفی رنگهای متفاوت سیمهای موجود در کولر آبی پرداخته میشود:
۱- سیم آبی کلید کولر آبی: این رنگ مشخص کننده پمپ آب دستگاه است.
۲- سیم قرمز کلید کولر ابی: برای روشن نمودن موتور کولر آبی باید سیم قرمزرنگ به کلید وصل شود پس درنتیجه سیم قرمز در ارتباط با موتور کولر خواهد بود.
۳- سیم سیاه و قهوهای: کلیدهای چهار پل شامل دو کلید جدا از هم برای دور تند و دور کند کولر آبی هستند. برای متصل کردن این دو کلید عموماً از سیم سیاه و قهوهای استفاده میشود.
برای تشخیص سیمهای فاز و نول در سیمکشی کولر ابی باید از فازمتر ایمن و دقیق استفاده کرد. پس از برخورد کردن نوک فازمتر با سیم موردنظر چراغ فازمتر روشن میشود، این روشن شدن نیز به معنای تشخیص سیم فاز خواهد بود.
در موقع باز شدن کولر آبی، در بخش برقی کولر دو لوله نیز قرارگرفته که معمولاً یکی از این دو لوله دارای پنج سیم به اسمهای ارت، نول، سریع، کند و پمپ آب است و لولهی دیگری دارای سه سیم ارت، نول و فاز خواهد بود. درون لولههای برق موجود در کولر ابی، اساساً مدار سیم کشی مشاهده خواهد شد و این مدار در اصل میان کلید کولر و جعبه فیوز ساختمان قرار گرفته میشود؛ در مدار سیمکشی برق کولر آبی سیمهای فاز، نول و ارت با شمارهی ۲.۵ قابل مشاهده است.
رشته سیمهای ارت معمولاً با توجه به استانداردهای جامع و کلی باید به بدنه اصلی کولر آبی وصل شوند. رنگ مشخصشده سیم ارت در سیمکشی کولر ابی، زرد خواهد بود و از وظیفه جعبه تقسیم موجود در کولر آبی میتوان به برقراری ارتباط میان پمپ و خازن با لوله برقی که پنج رشته سیم دارد، اشاره نمود. در حالت کلی مدارهایی که در کولر ابی طراحی میشوند به دو صورت زیر خواهند بود:
۱- نمای حقیقی مدار
۲- نما یا شمای فنی مدار
در گام نخست معمولاً باید نمای مدار بهصورت فنی در نقشه سیمکشی کولر آبی مشخص شود و پس از آن به شکل واقعی آن را اجرا نمود.
برای متصل کردن سیمهای کابل پنج رشتهای به پشت موتور کولر ابی باید بهصورت زیر عمل کرد:
متصل کردن سیم سیاه به دور زیاد و دور کند موتور کولر آبی، اتصال سیم قهوهای به پمپ آب کولر آبی و در آخر سیم آبی رنگ به ترمینال نول کولر آبی متصل میشود. نصب کلید کولر آبی عموماً بهصورت همزمان با سیم کشی کولر آبی انجام میشود و بنابراین باید سیمهای برق مورد نیاز تا پشت جعبهی مخصوص کلید برق ادامه داده شود؛ برای سیمهای این قسمت اساساً به سیمهای ۲.۵ میلیمتری نیاز خواهد بود.
برای تهیه و خرید انواع سیم و کابل از طریق راههای ارتباطی مندرج در سایت سیم و کابل تسلا با ما در تماس باشید.
پیشنهادات و نظرات خود را درباره این مقاله به اشتراک بگذارید.
نوشته شده در تاریخ 1401/04/17
لینک کوتاه شده: https://b2n.ir/u06271